Формування національно-патріотичних цінностей молодших школярів у мовно-літературній освітній галузі - Скіпор, Карина (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
Магістерська робота присвячена дослідженню теоретичних і методичних засад формування національно-патріотичних цінностей молодших школярів у мовно-літературній освітній галузі. Проаналізовано стан наукової розробленості проблеми, уточнено зміст поняття «національно- патріотичні цінності» та психологічні особливості їх становлення у молодшому шкільному віці. Обґрунтовано організаційно-педагогічні умови, методи й змістово-методичне забезпечення, що підвищують ефективність патріотичного виховання засобами художнього слова та мовленнєвої діяльності.
Keywords: художній текст; мовно-літературна освітня галузь; патріотичне виховання; молодші школярі; національно-патріотичні цінності