Формування цифрової компетентності молодших школярів через гейміфікацію - Шульга, Альона; Харук, Лідія (My University, 2025)
У статті розглядається гейміфікація як ефективний інструмент формування цифрової компетентності молодших школярів. Аналізуються основні ігрові механізми, що використовуються в освітньому процесі, їх вплив на мотивацію, когнітивний розвиток та соціальні навички учнів. Досліджуються педагогічні аспекти впровадження гейміфікації, акцентуючи увагу на необхідності гармонійного поєднання ігрових елементів із традиційними методами навчання. Визначено перспективи застосування гейміфікації для підвищення ефективності навчального процесу в умовах цифровізації освіти.
Keywords: педагогічні технології; інформаційна грамотність; гейміфікація; цифрова компетентність; молодші школярі; освітній процес