"Безперервна освіта в сучасному соціумі: проблеми реалізації. - Тулюлюк, Катерина (My University, 2020)
Освіта розглядається як один із пріоритетних напрямків соціальної політики держави для подальшого розвитку суспільства і особистості. Проаналізовані проблеми і завдання безперервної освіти вглобалізованому світі та українському соціумі. Наголошується на необхідності створення сучасної системибезперервної освіти, підкреслюється, що вирішити це завдання можна за умови подолання бідності, реалізації принципу соціальної справедливості, взаємодії суспільства, особистості і держави.
"Безперервна освіта в сучасному соціумі: проблеми реалізації.
Освітня система будь - якоїкраїни напряму залежить від стану соціального середо - вища, економіки, політики, що проводиться, культурноїатмосфери. У свою чергу освіта впливає на суспільніпроцеси і переходить в число пріоритетів соціального розвитку, так як характер освіти в сьогоденні визначаєхарактер майбутнього. Удосконалення системи освіти – значуща складова соціальної політики держави, яка сьо - годні реалізується в напрямку створення професійнихкадрів, здатних відповідати вимогам розвитку ринковоїекономіки. Однак, до стратегічних завданнь сучасноїдержави входить створення умов для розвитку здібнос - тей людини нової епохи – інформаційного суспільства іінноваційних технологій. Це неминуче висуває вимоги ідо самої людини, її готовності до професійного росту,саморозвитку в цілому, прагнення повноцінної реаліза - ції. Відтак звідси випливає необхідність безперервної освіти, перетворення її в систему, в мотивацію особистості.
Keywords: https://www.academia.edu/45095959/Foreign_Migrants_and_Their_Working_Conditions_A_Field_Survey