Формування дослідницької компетентності учнів на уроках географії - Пожога, Валентина Леонівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У роботі розкрито теоретико-методологічні аспекти формування дослідницької компетентності учнів на уроках географії в закладах загальної середньої освіти, окреслено технологічні аспекти впровадження дослідницького підходу в шкільному курсі географії, проаналізовано використання дослідницької діяльності в практиці навчання географії, реалізовано методику дослідницького підходу в процесі вивчення окремих тем курсу «Географія. Україна у світі: природа, населення. 8 клас» та визначено ефективність її використання.
Formation of research competence of students in geography lessons
Keywords: дослідницьке навчання, дослідницький метод навчання, навчально-дослідницька діяльність компетентнісне навчання, освітні технології.