Поетика віршованих творів Василя Стуса - Піцуряк, Христина Василівна (My University, 2021)
У магістерській роботі досліджено поетику віршованих творів В. Стуса, а також подані методичні рекомендації щодо вивчення творчості поета у школі. Матеріалом для дослідження стали такі поетичні збірки поета: «Палімпсести», «Час творчості» та «Круговерть». Здійснено огляд літературознавчих праць, в яких розглядалися питання поетики віршованих творів поета. Аналіз віршованих творів здійснений у аспектах лексики, тропіки, поетичного синтаксису та звукопису.
Keywords: Василь Стус, поетика, лексика, тропіка, поетичний синтаксис, поезії, віршування, строфіка, методика