Створення та властивості альтернативних палив на основі некондиційних та вторинних енергоресурсів (відходи енергогенеруючих, хімічних, харчових підприємств), монографія - Борук, Сергій Дмитрович; Макаров, А.С.; Єгурнов, О.І. (My University, 2021)
В монографії наведено результати аналізу сучасного стану негативного впливу на довкілля теплових електростанцій в Україні. Проаналізовано структуру споживання енергоносіїв в Україні, значення традиційних енергоносіїв та негативні фактори їх видобування спалювання на довкілля та життєдіяльність людини. Наведено результати експериментальних досліджень зі створення та застосування дисперсного вугільного палива на основі сировинної бази України.
Keywords: вплив енергетики на довкілля; дисперсне вугільне паливо; композиційна паливна суміш