Плантени: каталог видань з фондів Наукової бібліотеки Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. - Шилюк, Олег (Видавничий дім “Гельветика”, 2021)
Каталог є спробою здійснити опис колекції плантенів (книг видавництва Officina Plantiniana Крістофа Плантена, XVІ – XVІI ст.), які зберігаються у фондах НБ ЧНУ. Цей каталог має насамперед на меті реєстрацію, відзначаючи в міру можливостей особливості видань даного зібрання, доповнюючи і виправляючи в деяких випадках існуючі описи як видань, так і окремих примірників. Він стане відправним моментом для описів більш вузького масштабу, але глибшого і вичерпнішого характеру. Каталог становить книгознавчий та культурно-історичний інтерес, рекомендовано науковцям, студентам, працівникам бібліотек, всім, хто цікавиться історією книжкової справи.
Keywords: Officina Plantiniana; Палеотипи; Рідкісні книги