Фундаментальнi засади прикладної фiзики:Навчально-методичний посiбник - Головацький, Володимир Анатолійович; Кобилянський, Роман Романович (My University, 2025)
У посiбнику систематизовано викладено основи прикладної фiзики та окреслено коло глобальних проблем людства, над вирiшенням яких працюють фiзики. Розглянуто фундаментальнi закони фiзи ки, що становлять теоретичну основу прикладних дослiджень. Осо бливу увагу придiлено роздiлу термоелектрики та перспективам її розвитку. Окремi частини посiбника присвячено розв’язанню типо вих задач з рiзних роздiлiв загальної фiзики та застосуванню мето дiв елементарної математики. Матерiал вiдповiдає змiсту дисциплi ни «Фундаментальнi засади прикладної фiзики», що викладається студентам першого курсу спецiальностi Е6 «Прикладна фiзика та наноматерiали», та сприяє повторенню важливих тем шкiльної фi зики й елементарної математики, що є надзвичайно корисним для успiшного засвоєння нових знань.
Keywords: Прикладна фізика