Виклики і зміни у взаємодіях політичних акторів у зв’язку з повномасштабною російською агресією проти України - Швидюк, Сергій (Чернівці: Технодрук, 2023)
Проаналізовано виклики та зміни у взаємодії політичних акторів України, спричинені повномасштабною агресією Росії. Розглянуто трансформацію політичних процесів під впливом воєнного стану, заборону політичних партій, консолідацію політичних сил, зміцнення національної ідентичності та роль волонтерського руху. Підкреслюється ефективність управлінської системи України в умовах кризи, а також необхідність реформ для забезпечення стійкості. Акцент зроблено на трансформації інформаційного простору, що впливає як на політичний дискурс, так і на демократичні процеси.
Keywords: Взаємодія політичних акторів; Російсько-українська війна; Воєнний стан; Децентралізація; Політична система України; Місцеве самоврядування