Творчість Тараса Мельничука: літературознавчий та дидактичний аспекти - Мицкан, Віта Петрівна (My University, 2023)
В роботі окреслено життєво-творчий шлях, досліджено поетичну творчість Тараса Мельничука. Зокрема, проаналізовано його вірші, що увійшли до збірок “Перша зустріч” (колективна збірка, в якій було вміщено добірку віршів Т. Мельничука під назвою “Світаю, росту, променюсь”), “Несімо любов планеті” (перша самостійна збірка, 1967 р.), „Із-за ґрат” (1982 р., Торонто; вийшла без згоди автора), „Князь роси”, “Строфи із Голгофи”. Визначено ідейно-тематичний рівень, мотиви лірики, частково проаналізовано елементи поетики. Подано методичні рекомендації до вивчення творчості поета в закладах загальної середньої освіти.
Keywords: Тарас Мельничук; поезія; лірика; мотив; проблема; дисидент