ВИКОРИСТАННЯ ГІС ПРИ МОНІТОРИНГУ ЛІСОВОГО ПОКРИВУ - Мельник, Антон; Сухий, Петро; Ячнюк, Марина (My University, 2022)
Дослідження просторово-часових особливостей розміщення та стану лісових ресурсів засобами ГІС-технологій є досить актуальним в умовах децентралізації. Для досягнення поставленої мети нами проаналізовано просторово-часове поширення лісових ресурсів за допомогою ресурсу Global Forest Watch (https://www.globalforestwatch.org/) та проєкту електронного реєстру лісорубних квитків на заготівлю деревини Державного агентства лісових ресурсів України (https://lk.ukrforest.com/), аматеріалами космічних знімків Sentinel 2 архіву Геологічної служби США у ГІС – QGIS досліджено поширення та особливості ділянок проведення вирубок лісових ресурсів створивши окремі векторизовані шари території Селятинської територіальної громади Вижницького району Чернівецької області.
економічної географії та екологічного менеджменту
Keywords: лісові ресурси; мандрування; ГІС