Інноваційні механізми формування ціннісних орієнтацій сучасної молоді в процесі навчання у ВНЗ / О.В. Шманько // Матеріали XXI Міжнародної науково-методичної конференції «Управління якістю підготовки фахівців» - Шманько, Олег Володимирович (Збірник матеріалів XXI Міжнародної науково-методичної конференції «Управління якістю підготовки фахівців» (м. Одеса, 21-22 квітня 2016 р.) – Одеса: друкарня ОДАБА, 2016 р.- С.102-105, 2016)
Простежено тенденції у формування ціннісних орієнтацій сучасного молодого покоління. Стверджується, що молодь зараз перебуває у стані невизначеності, коли старі цінності не повністю відійшли у минуле, а нові ще не утвердилися. Пропонуються шляхи утвердження в українському суспільстві європейських демократичних цінностей
Keywords: ціннісні орієнтація, молодіжна політика, студентське середовище, державна політика, інновації в освіті