Вектори оптимізації застосування податкових інструментів стимулювання інвестиційної діяльності в Україні - Бак, Н.А.; Харовська, А.В. (ProQuest LLC, 2022)
Міжнародна конкурентна боротьба за фінансовий капітал активізує необхідність податкового стимулювання інвестиційної діяльності. У статті показано, що ефективність застосування податкових пільг – важливих фінансових стимулів ухвалення інвестиційних рішень – в Україні залишається на низькому рівні. Обґрунтовано перспективні заходи цього напрямку державної фінансової політики з наголосом на гармонізації суспільних і приватних інтересів усіх учасників процесу інвестування.
Keywords: інвестиційна діяльність, стимулювання, податкові інструменти, податкові пільги