Динаміка просторово-часових варіацій полютантів у атмосферному повітрі м. Чернівці - Лупул, Вадим Олександрович (My University, 2024)
На основі відкритих даних екологічної інформації проаналізовано вміст 9 забруднювальних речовин (завислі речовини, SO2, NO2, NO, HCl, C6H6O, СО, СН2О, HF) у атмосферному повітрі м. Чернівці. На основі відповідності нормативам та розрахованих комплексних індексів визначено стан якості повітря та його вплив на ризик для здоровя населення.
Keywords: атмосферне повітря; моніторинг; Чернівці; забруднювальні речовини; ризик для здоров’я