Формування соціальної успішності молодших школярів у процесі навчання - Боднарюк, Юлія (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У кваліфікаційній роботі здійснено аналіз теоретико-методологічних засад проблеми формування соціальної успішності молодших школярів у процесі навчання. Визначено соціальна успішність молодших школярів у процесі навчання – як інтегративне утворення, що містить здатності до пізнання, оцінювання та вміння керувати власною поведінкою під час взаємодії з метою досягнення оптимальних результатів у навчання. Доведено, що формування соціальної успішності молодших школярів у процесі навчання буде успішним за дотримання наступних психолого- педагогічних умов, як: 1) створення комфортного освітнього середовища розвивального спрямування; 2) забезпечення ситуації успіху під час взаємодії учнів із дорослими; 3) запровадження різних завдань розвивального характеру; 4) налагодження групової взаємодії молодших школярів під час навчання.
Keywords: успіх; мотив; соціальна успішність; мотивація досягнення успіху; формування соціальної успішності