ФУНКЦІОНАЛЬНА БІОХІМІЯ Біохімія крові та гомеостатичних органів - Копильчук, Галина Петрівна; Николайчук, Іванна Михайлівна (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2025)
У підручнику викладено матеріал курсу «Функціональна біохімія» відповідно до магістерської освітньої програми «Біохімія та лабораторна діагностика». Розглядаються питання особливостей метаболічних, регуляторних та інтеграційних біохімічних процесів крові та гомеостатичних органів – печінки і нирок. Кожен розділ завершується переліком контрольних, тестових завдань, практичних завдань та ситуаційних задач. Для магістрантів біології та біохімії, які навчаються за освітньою програмою «Біохімія та лабораторна діагностика», а також аспірантів і науковців, що працюють в галузі загальної та клінічної біохімії.
Підручник
Keywords: функціональна біохімія; біохімія крові; біохімія печінки; біохімія нирок; ренін-ангіотензин-альдостеронова система; метаболізм; мікросомальне окислення; глікований гемоглобін; метгемоглобін; гемостаз; гомеостаз