РОЛЬ ТОПОНІМІКИ У ШКІЛЬНІЙ ГЕОГРАФІЇ (на прикладі Чернівецького району) - Волох (My University, 2025)
Обʼєктом дослідження виступають топоніми, власні назви географічних об’єктів, розташовані на території Чернівецького району. У роботі проаналізовано теоритичні засади топоніміки як науки, використання топонімічних матеріалів у шкільній освіті. Досліджено ойконіми, хороніми, гідроніми та ороніми Чернівецького району. Запропоновано та представлено автором власні розробки використання топонімічного матеріалу у закладах загальної середньої освіти. Практичне застосування топонімів у шкільний та позаурочний час: екскурсії, ігри, вікторини, інтерактивне створення карт та кросворд.
Keywords: топоніміка, топоніми, ойконіми, хороніми, гідроніми, ороніми, освіта, Чернівецький район