ПРІОРИТЕТИ ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ СИСТЕМ МЕНЕДЖМЕНТУ ВІТЧИЗНЯНИХ ПІДПРИЄМСТВ - Терлецька, Юлія (My University, 2026)
У статті узагальнено наукові підходи до процесу цифрової трансформації систем менеджменту вітчизняних підприємств. Досліджено принципові відмінності між традиційним менеджментом та цифровим управлінням. Доведено, що цифровізація економічної діяльності передбачає відповідну трансформацію системи менеджменту підприємства та необхідність реалізації управлінських рішень щодо обґрунтування алгоритму процесу цифрової трансформації. Проаналізовано програмні продукти, які уможливлюють процес автоматизації контролю потоків матеріальних та інформаційних ресурсів, організацію накопичення первинних даних, забезпечення системи менеджменту та управлінського персоналу релевантною інформацією у процесі ухвалення стратегічно важливих управлінських рішень. Доведено, що у площині нової економіки цифрова трансформація системи менеджменту є необхідним кроком у процесі оптимізації результативності функціонування та підвищення рівня ефективності суб’єктів підприємницької діяльності. Обґрунтовано пріоритетні напрями стимулювання процесу поширення цифрових технологій.
PRIORITIES OF DIGITAL TRANSFORMATION OF MANAGEMENT SYSTEMS OF DOMESTIC ENTERPRISES
Keywords: цифрова трансформація бізнесу, цифровий менеджмент, цифрові інновації, цифрова трансформація системи менеджменту, цифрові технології.