Електричні системи та мережі - Парфенюк, Орест Архипович (Чернівецький національний університет, 2013)
У виданні викладено основні відомості про конструктивне виконання повітряних і кабельних ліній електропередач. Наведено знання про параметри, схеми, алгоритми розрахунку установлених режимів, якість електричної енергії та методи її забезпечення, техніко-економічні основи проектування електричних мереж. Для студентів напрямку “Електротехніка та електротехнології”, а також фахівців інженерних спеціальностей.
Keywords: ЛЕП, кабельні лінії, електричні мережі