Державне регулювання фінансових ринків в Україні. Фіскальна та монетарна політика економічного розвитку України : монографія / за заг. ред. П. О. Нікіфорова, І. Я. Ткачук. C. 189-210 - Kucherivska, Sofia (Чернівецький національний університет імені Ю. Федьковича, 2020)
Зазначено важливість виваженого державного регулювання ринкових процесів. Розкрито та наведені приклади різноманітних підходів до державного регулювання та нагляду на фінансовому ринку. Досліджено історію розвитку і реформування системи наглядових органів на фінансовому ринку в Україні.
Keywords: державний нагляд, Регулятор, фінансовий ринок, моделі державного нагляду, Twin Piks, секторальна модель, НБУ