Два письменники з одного села – Іван Синюк та Дмитро Панцир: життєві долі та їхня творча спадщина - Ротарь, Христина Валеріївна (My University, 2022)
Магістерська робота присвячена двом письменникам з одного села – Іванові Синюку та Дмитрові Панциру. У ході дослідження було використано прозові твори та біографічний матеріал, пов'язаний з письменниками. Уперше проаналізовано їхню творчість у контексті того, що вони вихідці з одного села. У кваліфікаційній роботі оглянуто науково-критичну літературу; висвітлено мотиви та пpoблeмaтику художніх текстів; зроблено порівняльну характеристику письменників; досліджено рецепцію їхньої творчості в сучасному українському літературознавстві; виявлено риси Д. Панцира як продовжувача письменницьких традицій І. Синюка.
Keywords: Іван Синюк; Дмитро Панцир; Кам'янка; новела; оповідання; збірки; рідний край; народ; персонажі; місто; рецепція