Педагогічні умови формування стресостійкості військовослужбовців в процесі фізичної підготовки. - Чорней, Андрій Олексійович (My University, 2022)
Військова служба – одна з найскладніших і найнебезпечніших професій сучасності, ступенем підготовленості до її успішної діяльності є відповідність військовослужбовця до вимог, що висуваються до загальної, спеціальної підготовки та розвитку необхідних якостей особистості. Високий рівень стресостійкості є професійно важливою якістю військовослужбовця. Стресостійкість є багатовекторним поняттям, що не має єдиного визначення, але має низку компонентів із загальною основою – здатністю до саморегуляції, що залежить від розвитку вольових та мотиваційних якостей особистості. Стресостійкість військовослужбовця є психофізіологічною якістю особистості, що визначає готовність його до дій у ситуаціях, пов'язаних із значними фізичними, інтелектуальними, вольовими та емоційними навантаженнями (перевантаженнями), та обумовлена особливостями військової служби.
Keywords: військовослужбовці, педагогічні умови, стресостійкість, фізична підготовка.