Нирковий функціональний резерв - Романів, Людмила Вікторівна (Міжнародний науковий журнал«Грааль науки» |No 21 (жовтень, 2022), 2022)
ФНР є важливим фізіологічним механізмом виконання ниркових функцій, в першу чергу волюморегулюючої, а його визначення у клініці є важливим діагностичним тестом щодо кількості та функціонального стану діючих нефронів.
Keywords: функціональний нирковий резерв, швидкість клубочкової фільтрації, нирки