4. Doroshenko I.V. ., Knihnitska T.V. Application of statistical analysis for medical data // International Scientific Periodical Journal "Modern engineering and innovative technologies" No31 Part 1 Fabruary 2024 – P. 86-91 - Doroshenko, I. V.; Knihnitska, T. V. (My University, 2024)
і я.В статтірозгля нутовикористання різноманітнихстат истичних підходів і методів машинного навчання в медицині. Проведено модельний аналіз на прикладі пацієнтів, де визначено фактори, що впливають на ймовірність виникнення інсульту. Здійснено аналіз даних, щоб встановити взаємозв'язок між фізичнимихарактеристиками пацієнта, його шкідливими звичками, способом життя та ймовірністю виникнення інсульту. Для оцінки взаємозв'язку числових даних були побудовані моделі лінійноїрегресії та модельлогі стичн ої регресії для прогнозування ймовірності інсу
Keywords: статистичний аналіз; Машинне навчання; Лінійна регресія; логістична регресія