Поетичний ідіостиль Костянтини Малицької в контексті синтаксичної фігуральності й української ідентичності - Шабат-Савка, Світлана Тарасівна (Харків: Аналітичний центр сучасної гуманітаристики., 2026)
У монографії досліджено синтаксичну фігуральність ідіостилю Костянтини Малицької як ключовий маркер поетичної експресивності. Встановлено, що фігурально-риторичні конструкції (риторичні запитання, звертання, діалогійні моделі, повтори, порівняння, антифразис, афористичні вислови, окличні комунікати) формують емоційно-ціннісний простір української ідентичності в мовотворчості письменниці, вербалізують авторські інтенції та сприяють передаванню екзистенційного досвіду. Творчість Малицької висвітлює глибокий естетичний і смисловий потенціал поетичного тексту, стимулює читача до рефлексії й виховання українського духу, що робить її актуальною в сучасних соціокультурних умовах.
Шабат-Савка С. Т. Поетичний ідіостиль Костянтини Малицької в контексті синтаксичної фігуральності й української ідентичності
Keywords: Синтаксична фігуральність, ідіостиль, поетична експресивність, синтаксичні експресеми, фігурально-риторичні конструкції, українська ідентичність, авторські інтенції, патріотизм, моральні цінності, національна культура, Костянтина Малицька.