Дощовий і талий сніговий стік в Чернівцях - Владейчук, Ігор Васильович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
Проаналізовано особливості формування поверхневого стоку з урбанізованої території; здійснено розрахунок величин коефіцієнтів стоку для поверхонь досліджуваної території; проаналізовано режим атмосферних опадів в Чернівцях і встановлено тенденції їх сучасних змін; проаналізовано особливості водозбірних басейнів м. Чернівці; здійснено розрахунок та оцінку об’ємів поверхневого стоку. Результати досліджень можуть бути використаними при розробці проектів з модернізації мереж відведення поверхневого стоку у м. Чернівці.
Keywords: урбанізована територія; водозбірний басейн; атмосферні опади; коефіцієнт стоку; дощовий стік; талий сніговий стік