Психологічні особливості розвитку професійно важливих якостей майбутніх менеджерів - Ботюк, Олена Ігорівна (My University, 2023)
У роботі розглянуто особливості професійно-управлінської підготовки менеджера. Розкрито основні наукові підходи та напрями, в яких її досліджують. Проаналізовано професійно-управлінську самовизначеність менеджера. Розкрито професійну ідентичність і готовність менеджера до діяльності. Обґрунтовано аспекти професійного самовизначення менеджера в управлінській діяльності та його особливості. Дібрано методи і представлено релевантний психодіагностичний інструментарій для проведення емпіричного дослідження. Виявлено і проаналізовано особливості розвитку професійних якостей майбутніх менеджерів, а саме: комунікативних й організаторських якостей, самоуправління, асертивності, лідерського стилю.
Keywords: лідерський стиль; асертивність; самоуправління; організаторські якості; комунікативні якості; майбутній менеджер; професійне становлення управлінця; професійні якості менеджера