Особливості адміністративної правоздатності громадських рад в Україні - Krainii, Pavlo (My University, 2021)
Громадські ради (далі – ГР) сьогодні є одним із інститутів громадянського суспільства, правова природа якого не в повній мірі вивчена. Робились певні спроби наукових досліджень, які стосувались соціологічного, економічного, політологічного аспекту їх діяльності. Окремо розкривались питання діяльності ГР при органах виконавчої влади. Це обумовлено в першу чергу тим, що перетворення які відбувається в нашій крайні зумовлені трансформаційними процесами у механізмі організації та забезпеченні правового регулювання забезпечення належного рівня комунікації між органами публічної влади та суспільством.
Keywords: громадські ради; адміністративно-правовий статус; адміністративна правоздатність