ФІЛОЛОГІЯ В ЧЕРНІВЕЦЬКОМУ УНІВЕРСИТЕТІ: ПОСТАТІ, ШКОЛИ, СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ - (:unkn) unknown (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2025)
У збірнику представлено матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю «Філологія в Чернівецькому університеті: постаті, школи, стратегії розвитку», що відбулася 26 вересня 2025 р. на філологічному факультеті з нагоди 150-річчя від дня заснування Чернівецького університету. Для науковців, учителів, студентів ‒ усіх, кого цікавлять актуальні питання філологічного дискурсу, пріоритетних напрямів сучасного мовознавства та літературознавства, проблеми персонології, фольклористики та мовно-літературної галузі ‒ для поглиблення професійних знань, формування дослідницьких компетентностей та налагодження наукового діалогу.
Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю, що присвячена 150-річчю від дня заснування Чернівецького університету
Keywords: філологія; Чернівецький університет; мовознавство; літературознавство; мовно-літературна освітня галузь; наукові школи; творчі особистості; пріоритетні напрями та актуальні проблеми філологічної науки