ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНІ ЗАСАДИ РОЗВИТКУ ПЕДАГОГІЧНОЇ ОСВІТИ ТА ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ У КОНТЕКСТІ ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ - Романюк, Світлана Захарівна; Федірчик, Тетяна Дмитрівна; Іванчук, Марія Георгіївна; Прокоп, Інна Степанівна; Бигар, Ганна Павлівна; Мафтин, Лариса Василівна; Гордійчук, Оксана Євгенівна; Піц, Ірина Іванівна; Предик, Аліна Анатоліївна; Шевчук, Кристина Дмитрівна; Богданюк, Антоніна Миколаївна; Шестобуз, Ольга Сергіївна; et al. (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2026)
У монографії окреслено теоретико-методологічні засади розвитку педагогічної освіти й професійної підготовки фахівців у контексті євроі-нтеграційних процесів. Розкрито актуальні проблеми вітчизняної освіти, теоретико-практичної підготовки педагогічних кадрів, окреслено страте-гічні напрями модернізації освітнього процесу, представлено інноваційні підходи до формування професійної компетентності майбутніх учителів, обгрунтовано роль університету у наданні освітніх послуг високої якості. Акцентовано увагу на компетентнісному потенціалі вчителя та розвитку соціально зрілого учня. Окреслено перспективи розвитку педагогічної освіти в умовах глоблізації. Видання адресовано науковцям, апірантам, здбувачам вищої освіти, викладчам, слухачам післядипломої педагогічної освіти.
Колективна монографія
Keywords: Педагогічна освіта; Професійна підготовка; Євроінтеграція; Інноваційні методи навчання; Стратегії модернізації освіти