ОСОБЛИВОСТІ РОЗВИТКУ СИЛОВИХ ЗДІБНОСТЕЙ У ЖІНОК 21-28 РОКІВ МЕТОДОМ КОЛОВОГО ТРЕНУВАННЯ - Цибанюк, Олександра Олександрівна; Ніколайчук, Ольга Петрівна; Ковач, Шандор Арпадович (Вісник Прикарпатського університету. Фізична культура. Випуск 40, 2023)
Автори статті “Особливості розвитку силових здібностей у жінок 21-28 років методом колового тренування " наголосили на актуальності теми, адже зростання популярності серед жінок фітнес тренувань силового напряму пов ’язане, насамперед, із можливістю швидко скоригувати фігуру та покращити функціональний стан організму. Педагогічний експеримент реалізовувався задля оцінки ефективності розробленої методики розвитку сили жінок 21-28 років засобами фітнесу на базі фітнесклубу “Таїс". Вправи для розвитку сили у жінок, розділені на групи - із використанням штанги, гантелей; власної ваги; на тренажерах, були об ’єднані в 3 щоденні програми - по 9 на кожний день, та реалізовувались в основній частині. В експериментальній - використовуючи метод колового тренування. Зроблено висновок про ефективність його використання в напрямі розвитку сили у жінок даного віку, надано рекомендації щодо організації занять силового фітнесу.
Keywords: жінки, колове тренування, сила, тренажери, фітнес.