Аналіз та порівняння музейних локацій Європи та США в контексті формування ринкових туристичних пропозицій. - Кантемір, Катерина Романівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2026)
Кваліфікаційна робота присвячена розробці та формуванню ринкових пропозицій для туристичного продукту на основі музейних закладів як у Європі та і у США. Тема охоплює широкий спектр питань, пов'язаних із культурним туризмом, маркетингом, управлінням культурною спадщиною та економікою вражень. Визначено найбільш перспективні музеї Європи та США для формування турів. Розглянуто основні закономірності відвідуваності музеїв за досліджуваний період. Представлено аналіз динаміки діяльності основних показників музейного туризму та визначено напрямки розвитку та популяризації музейних локацій. Головними аспекти роботи є порівняння ринкових музейних пропозицій для міжнародного туризму в Європі та США.
Keywords: Музейний туризм, ринкова пропозиція, туристична локація, культурна спадщина, блокбастер-виставки, пізнавальний тур.