Взаємозв’язок перфекціонізму і почуття самотності в студентському віці - Тодавчич, Наталія Василівна (My University, 2022)
У роботі представлено результати теоретичного обґрунтування і емпіричного виявлення особливостей взаємозв’язку перфекціонізму та переживання почуття самотності у студентів. Актуальність дослідження обумовлена вирішальною роллю перфекціонізму у подальшій соціальній інтеграції студентів, їх особистісному та професійному самовизначенні, постановці життєвих виборів та цілей. У рамках емпіричного дослідження були виявлені статистично значимі кореляції між рівнем суб’єктивного відчуття самотності та різними типами перфекціонізму, а саме: перфекціонізмом, орієнтованим на інших, перфекціонізмом, орієнтованим на себе та соціально-приписаним типом перфекціонізму. Отримані результати лягли в основу запропонованих студентам рекомендацій щодо самодопомоги на початкових етапах формування перфекціоністських тенденцій.