ЗАСТОСУВАННЯ ТЕХНОЛОГІЙ 3D ДРУКУ В ОСВІТНЬОМУ ПРОЦЕСІ ЯК ЕЛЕМЕНТ STEM ОСВІТИ - Yashan, Bohdan; Skrypnychuk, Nataliya (Освітні обрії, 2023)
У статті розглянуто застосування технології 3D друку в освітньому процесі. Проаналізовано дослідження сучасних науковців у сфері 3D технологій і розширено спектр застосування 3D друку в різних освітніх напрямах. Показано застосування 3D друку в Чернівецькому багатопрофільному ліцеї № 4 при проведенні гурткової роботи «Основи робототехніки», де учні мають можливість ознайомитися з технологією 3D друку у процесі реалізації дослідницького навчального STEM проекту. Досліджено використання даної технології на уроках інформатики учнями 9-х класів при вивченні теми 3D графіку. Наведено основні цілі подальшого впровадження технології 3D друку в освітньому процесі.
APPLICATION OF 3D PRINTING TECHNOLOGIES IN THE EDUCATIONAL PROCESS AS AN ELEMENT OF STEM EDUCATION
Keywords: технологія 3D друку; STEM лабораторія; 3D принтер