Географічні особливості формування рівня знань учнів громад Коломийського району - Гриньків, Мар’яна Михайлівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2022)
Проблема стану та якості освіти в будь-якій країні завжди буде важливою та актуальною, тому що вища освіта забезпечує глибокими і різнобічними теоретичними та практичними знаннями, формує світогляд людини, є осередком культури, гуманізму та духовності. Ті важливі глобалізаційні та інтеграційні процеси, які відбуваються в сучасному світі не можуть залишити осторонь жодну державу світу. Щоб налагодити якісну систему освіти та стандартизувати її, треба перевірити її ефективність. Для стандартизації освіти та її перевірки існують різноманітні способи. Найважливішими з них є олімпіади та зовнішнє незалежне оцінювання. Саме дослідження через ці способи дозволяє об’єктивно оцінити, де знаходяться учні, чий рівень знань низький, а де високий. Особливості такого рівня диференціації слід вивчати, щоб забезпечити необхідними умовами учнів чий показник знань низький.
Keywords: загальноосвітній комплекс; якість знань; рівень знань; ЗНО; SWOT-аналіз