МОЖЛИВОСТІ ТЕРИТОРІЇ ТА МОТИВАЦІЯ СПОЖИВАЧА ТУРПРОДУКТУ В ПИТАННЯХ ДОСЛІДЖЕННЯ ТУРИСТСЬКО-РЕКРЕАЦІЙНИХ РЕСУРСІВ - Дутчак, Світлана Вікторівна (Друкарня видавництва "Рута" Чернівецького національного університету. 58012. Чернівці, вул. Коцюбинського, 2, 2003)
Туризм, як і будь-яка інша галузь господарської діяльності, має свої особливі закономірності розвитку і є надзвичайно складною соціально-економічною системою. Її складові : туристсько-рекреаційні ресурси, туристична індустрія (ринок турпродукту та можливості його реалізації), споживач турпродукту ( турист – в нашому розумінні - це не просто клієнт туристичного підприємства, це сучасна людина з певними інтересами, потребами , культурою, проблемами, матеріальними статками і т.д.). “Туристика” - як прикладна наука про туризм, охоплює два рівні : по-перше це галузь загалом ( її структура, ресурси, міжгалузеві зв’язки, закономірності розвитку, а також територіальна організація, управління, економіка тощо), по-друге - туристський суб’єкт (туристичне підприємство) зокрема. Під територіальною організацією туризму розуміємо спосіб об’єднання структурних одиниць в результаті якого формується ієрархія туризму. Управління туризму – це система відносин між суб’єктом управління (органами управління туризмом різних рівнів) та об’єктом управління – туристичним підприємством. Економіка туризму розкриває систему відносин між виробником, посередником (продавцем) та споживачем туристичного продукту.
Dutchak Svitlana POSSIBILITIES OF THE TERRITORY AND MOTIVATION OF THE CONSUMER OF THE TOUR PRODUCT IN THE ISSUES OF RESEARCH OF TOURIST AND RECREATIONAL RESOURCES
Keywords: туристика, туристсько-рекреаційні ресурси, мотивація споживача, управління туризмом