Нові характеристики управлінської культури в процесі підготовки керівних кадрів соціальної роботи - Шманько, Олег Володимирович (Психолого-педагогічний супровід професійної підготовки та підвищення кваліфікації фахівців в умовах трансформації освіти: Матеріали Х Міжнародної науково-практичної конференції (21 травня 2021 р., м. Київ). Київ: ДЗВО «УМО», 2021. С.227-232, 2021)
Іде мова про європейський досвід соціальної політики та впровадження управлінської практики як запоруку ефективності соціального захисту людини, ефективного міжнародного співробітництва та подолання соціально-політичної кризи в Україні. Сучасний фахівець у сфері соціальної роботи має мати навички роботи у таких сферах, як педагогіка, психологія, медицина, юриспруденція, соціологія та ін. Це – типовий приклад всебічно освіченого кваліфікованого працівника більшості європейських країн, здатного реагувати на будь-які виклики у сучасному соціальному середовищі.
Keywords: управлінська культура, елітна особистість, кадрова політика, децентралізація, європейський досвід