ОСОБЛИВОСТІ ПОБУДОВИ ФІТНЕС-ПРОГРАМ З ВИКОРИСТАННЯМ ЗАСОБІВ ВЕЛОКІНЕТИКИ ДЛЯ ЖІНОК ПЕРШОГО ПЕРІОДУ ЗРІЛОГО ВІКУ - Андрейчук, Максим (My University, 2024)
Актуальність роботи зумовлена популярністю занять велокінетикою та відсутністю науково-методичного обґрунтування щодо програмування, контролю якості й оцінки ефективності фітнес-програм. Метою дослідження є обґрунтування фітнес-програми з використанням засобів велокінетики для жінок першого періоду зрілого віку (21–35 років). Завдання включають аналіз фізкультурно-оздоровчого потенціалу велокінетики, вивчення мотивації учасниць, розробку та оцінку ефективності фітнес-програми. В роботі використано педагогічні, антропометричні, фізіологічні методи та математичну статистику. Практична значущість полягає у створенні рекомендацій для тренерів і впровадженні результатів у навчальний процес Чернівецького національного університету.
Keywords: велокінетика, фітнес-програма, жінки першого періоду зрілого віку, мотивація, ефективність, фізіологічні методи.