Особливості професійної комунікації психологів в умовах пандемії: етичний аспект - Трофіменко, Вікторія Вікторівна (My University, 2021)
Несподівана поява коронавірусної хвороби (COVID-19) у Китаї в грудні 2019 року та її розповсюдження по всьому світу, відзначилися чи не на всіх сферах життя. Попри фізичні, економічні, соціальні збитки, пандемія нанесла непоправного удару по психічному стану людей всього світу, порушивши безпеку, психічну рівновагу та відзначившись на самопочутті великої кількості людей. У роботі здійснено ретельний теоретичний та емпіричний аналіз професійної комунікації психологів в умовах пандемії. Дослідження виявило, що пандемія вплинула на характер та форму роботи психологів. Психологи з більшим стажем роботи, виявилися більш стійкими та чутливими до ситуації, викликаної пандемією. Психологам, психотерапевтам які працюють чи то очно чи он-лайн в умовах пандемії довелося вирішувати низку етичних дилем. Статистичний аналіз підтвердив припущення про однакову складність у вирішенні етичних дилем як серед психологів зі стажем менше 3 років, так серед психологів зі стажем більше 3 років. Виявлено, що психологи зі стажем менше 3 років проявляють вищу концентрацію на роботі.