Оцінка рекреаційно-туристичних ресурсів Чернівецької області. - Іваній, Валерія Дмитрівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
В даній бакалаврській роботі розкриті теоретичні засади та поняття рекреаційно-туристичних ресурсів. Виявлене місце та роль природо-антропогенних, історично-архітектурних та подієвих РТР у формуванні загальної картини туристичних ресурсів. Проаналізована методика дослідження рекреаційно-туристичних ресурсів та методологія їх оцінки на прикладі Чернівецької області. Проаналізовані кількісні показники наявних ресурсів досліджуваної території та визначено загальний рівень атрактивності. Виявлені проблеми та перспективи розвитку туризму в регіоні та подані рекомендації щодо подальшого розвитку туристичної галузі в Чернівецькій області Одержані результати можуть бути використані в туристичній галузі при розробці нових маршрутів рекреаційного характеру та в наукових роботах при глибокому досліджувані Чернівецької області.
Keywords: рекреаційно-туристичні ресурси, природно-антропогенні РТР, суспільні РТР, подієві РТР, бальна оцінка, атрактивність.