Особливості подолання оптичної дисграфії у процесі логопедичної роботи з дітьми 6-7-річного віку - Рошка, Андріана Георгіївна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У кваліфікаційній роботі досліджено проблему оптичної дисграфії у дітей 6–7 років, проаналізовано її причини, симптоматику та вплив на навчання. Розроблено та впроваджено методику логопедичної роботи, спрямовану на корекцію цього порушення. У ході експерименту підтверджено ефективність методики: в експериментальній групі покращилися зорово-просторові навички, графомоторна координація та точність написання. Результати свідчать про значний потенціал методики для застосування у логопедичній практиці, спрямованій на розвиток письма у дітей із мовленнєвими порушеннями.
Keywords: графомоторна координація; експериментальна методика; зорово-просторові навички; корекція письма; логопедична робота; мовленнєві порушення; оптична дисграфія