ДИСКРИМІНАЦІЇ НА РИНКУ ПРАЦІ В УКРАЇНІ - Todoruk, Sergy; Liubov, Vodianka; Blyznyuk, Vladyslava (My University, 2020)
Установлено, що для ринку праці в Україні на сучасному етапі характерна дискримінація. Вибрано та розкрито її класифікаційні ознаки, виокремлено, за якими з них найчастіше відбувається дискримінація у трудовій сфері в Україні. Проаналізовано прояви трудової, гендерної та, частково, вікової дискримінації на ринку праці, а також виявлено категорії осіб в Україні, які безпосередньо відчувають на собі її прояви. Розкрито основні проблеми дискримінації в сучасному українському суспільстві, які спричиняють трудову та гендерну дискримінацію. Досліджено нормативно-правові акти регулювання у сфері трудової дискримінації, а також механізми їх регулювання. Розглянуто місце України та сусідніх країн у рейтингу за індексом гендерної нерівності. Розглянуто основні завдання, реалізація яких забезпечить досягнення Цілей Сталого Розвитку ООН. Окреслено шляхи подолання можливих подальших проявів дискримінації на українському ринку праці та умови забезпечення цього.
DISCRIMINATIONS ON THE LABOUR MARKET IN UKRAINE
Keywords: дискримінація; ринок праці; гендерна нерівність; discrimination; labour market; gender inequality