Оцінка стану зелених насаджень "Парку-скверу" (м. Чернівці, вул. Мирона Кордуби) - Никирса, Тетяна Дмитрівна; Літвіненко, Світлана Григорівна (Славута, національний природний парк "Мале Полісся", 2023)
Проаналізовано сучасний фітосанітарний стан і таксономічний склад деревних насаджень парку-пам'ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення "парк-сквер" (м. Чернівці, вул. Мирона Кордуби) після реконструкції 2022 року. Станом на липень 2023 р., дендрофлора Парку-скверу включає 35 видів та 12 гібридів і форм. Виявлено ураження мікозами та пошкодження шкідниками деяких рослин. Запропоновано рекомендації для підтримання парку-скверу у належному стані.
Keywords: зелені насадження, парк-сквер, реконструкція, дендрофлора, фітосанітарний стан