Аналіз сучасних тенденцій розвитку лікувальнооздоровчого туризму в Закарпатській області. - Томашевська, Юлія Миколаївна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У роботі розкрито сутність та значення лікувально-оздоровчого туризму як складової туристичної галузі. Проаналізовано чинники, що впливають на його розвиток, а також світовий досвід функціонування оздоровчих дестинацій. Досліджено природно-ресурсний потенціал Закарпатської області, класифіковано заклади лікувально-оздоровчого туризму та оцінено стан туристичної інфраструктури регіону. Виявлено основні проблеми та перспективи розвитку галузі. Розроблено практичні рекомендації щодо удосконалення туристичної привабливості регіону через підвищення ефективності лікувально-оздоровчих послуг.
Keywords: лікувально-оздоровчий туризм, Закарпатська область, мінеральні води, санаторії, туристична інфраструктура, оздоровлення, рекреація, перспективи розвитку.