Соціологічні проблеми HR-управління (на базі АТ “ПРИВАТ БАНКУ”) - Стебницька, Діана Віталіївна (Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича, 2023)
У роботі проведено дослідження системного підходу до HR-управління та визначено його основні аспекти. Розглянуті методичні підходи до аналізу ефективності функціонування системи управління персоналом, що дозволяє визначити ключові аспекти в сфері соціологічних проблем у HR-управлінні. Здійснено аналіз HR-управління в КБ «ПриватБанк» та охарактеризовано HR-управління банку та здійснено діагностику соціологічних проблем, з якими стикається організація. Охарактеризовано зарубіжні практики вирішення соціологічних проблем у HR-управлінні. Висвітлені шляхи імплементації соціологічних технологій в систему HR-управління організації та їх можливий вплив на підвищення ефективності управління персоналом в умовах впровадження цифрових інновацій.
Sociological problems of HR-management
In the work, a study of the systemic approach to HR-management was conducted and its main aspects were determined. Methodical approaches to the analysis of the effectiveness of the HR-management system are considered, which allows to determine the key aspects in the field of sociological problems in HR management. An analysis of HR management at CB "PrivatBank" was carried out and the HR-management of the bank was characterized and sociological problems faced by the organization were diagnosed. Foreign practices of solving sociological problems in HR-management are characterized. Ways of implementing sociological technologies into the organization's HR-management system and their possible impact on increasing the effectiveness of HR-management in the context of the implementation of digital innovations are highlighted.
Keywords: соціологічний підхід; системний підхід; HR-управління; організаційна структура управління; HRM-технології; компетенції; sociological approach; systemic approach; HR-management; organizational management structure; HRM technologies; competencies