Вплив рішень Європейського Суду з прав людини на розвиток права прав людини - (:unkn) unknown (Library of Congress Cataloging in Publication Data, 2021)
Трансформаційні процеси, які відбуваються у сучасному світі, не оминають і сферу прав людини. Незважаючи на швидкість таких змін, механізм правового регулювання царини прав людини все ж залишається ефективним, що стає можливим завдяки діяльності по тлумаченню права прав людини міжнародними судовими установами. Фактично органи міжнародного правосуддя є платформами прогресивного розвитку міжнародного права прав людини. Органи міжнародного правосуддя здобули і поступово збільшують авторитет інтелектуальних центрів, які генерують новаторські ідеї та підходи. Через призму рішень органів міжнародного правосуддя підходи, які вважаються класичними, представлені у зовсім новому світлі. Об'єднані органами міжнародного правосуддя у плідних дискусіях, зусилля вчених, практиків, представників суддівської спільноти і міжнародних організацій сприяють відмові від стереотипів і, в кінцевому результаті, розвитку міжнародного права.