СОЦІАЛЬНА ПІДТРИМКА ОДИНОКИХ МАТЕРІВ З ДІТЬМИ В ЧЕРНІВЕЦЬКІЙ ОБЛАСНІЙ КОМУНАЛЬНІЙ УСТАНОВІ «СОЦІАЛЬНИЙ ЦЕНТР МАТЕРІ ТА ДИТИНИ» - Павлюк, Марія Василівна (My University, 2023)
Одинокі матері та їхні діти дійсно стикаються зі специфічними проблемами і труднощами. Наприклад, вони можуть потрапити в кризові ситуації, коли потрібно приймати важливі рішення чи забезпечувати матеріальну підтримку для сім’ї. Виховання дітей в такій сім’ї може призвести до одностороннього виховання та впливу на уявлення дітей про сімейне життя та статеві ролі. Самотні матері можуть переживати негативні почуття і психологічні проблеми, включно з депресію. Сприятливими для цього факторами можуть бути відсутність підтримки, фінансова нестабільність та соціальна ізоляція. Соціальна підтримка одиноких матерів з дітьми є актуальною проблемою і головною характеристикою, що визначає актуальний стан сучасного суспільства.
Keywords: сім'я, одинока мати, самотня мати, соціальний супровід, вразлива категорія