СТВОРЕННЯ БЕЗБАР’ЄРНОГО СЕРЕДОВИЩА ТА СОЦІАЛЬНА ІНКЛЮЗІЯ: СВІТОВИЙ ДОСВІД ДЛЯ УКРАЇНИ - Вулпе, Тетяна Василівна (My University, 2023)
У роботі розкрито роль бар'єрного середовища як проблеми, з якою стикаються люди з обмеженими можливостями. Зазначено перспективи розвитку для удосконалення законодавства, яке гарантує права та можливості осіб з обмеженими можливостями. Описано значення інвестицій в створення адаптованих інфраструктурних об'єктів та транспорту для забезпечення мобільності та повсякденного життя цієї групи населення. Визначено значимість подолання цих викликів прийнятими комплексними заходами, спрямованими на поліпшення законодавчого базису, розбудову адаптованих інфраструктурних об'єктів, а також на впровадження інформаційних кампаній щодо важливості інклюзії.
Keywords: безбар'єрне середовище, соціальна інклюзія, світовий досвід, перешкоди.