МЕТОДИЧНІ ПІДХОДИ ДО ФОРМУВАННЯ ЧАСОВИХ УЯВЛЕНЬ ТА ОРІЄНТАЦІЇ У ЧАСІ У МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ НА УРОКАХ МАТЕМАТИКИ - РИБАК, ХРИСТИНА ВАЛЕРІЇВНА (My University, 2021)
Зміст організації навчально-виховного процесу в початковій школі спрямована на забезпечення здатності молодшого школяра до засвоєння універсальних знань, умінь і навичок, які знадобляться йому в повсякденному житті. Успішність засвоєння знань, умінь і навичок неможлива без урахування сформованих просторово-часових уявлень учнів, оскільки саме ці уявлення визначають успішність школярів в навчальній діяльності (при оволодінні письмом, лічбою, розв'язанні математичних задач) та повсякденному житті. Уявлення про час та орієнтацію в ньому можна віднести до одних з найважливіших і найскладніших знань та вмінь, які засвоюють учні в початковій школі. На сьогоднішній день перед учителям стоїть завдання у підборі методичних підходів, які б допомогли сформувати уявлення про час та орієнтацію в ньому на уроках математики.