Кримінально-правові аспекти відповідальності за домашнє насильство щодо дітей. - Yushchyk, Olena (Актуальні проблеми правової науки: Матеріали Міжнародного науково-практичного конгресу. м. Запоріжжя, 7-8 жовтня 2021., 2021)
Проблема насильства над дітьми стоїть в Україні дуже гостро. Таке явище в цілому є неприпустимим, адже, завдаючи глибоких фізичних чи психологічних травм, воно несе в собі непоправні наслідки не тільки для жертви. Часто домашнє насильство щодо дитини стає причиною порушення її репродуктивної функції, приводить до народження нездорового, неповноцінного потомства, а отже має негативний вплив на прийдешні покоління, зумовлюючи погіршення генофонду держави
Keywords: домашнє насильство щодо дітей